Interview Hans van Hoof

Veelzijdig in Offshore Wind

Sinds 1 november 2018 is Hans van Hoof in dienst bij Rhenus Offshore Logistics als Sales Manager Offshore Wind. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het opzetten van Offshore logistiek in de Benelux. Vanuit zijn vorige werkgever had hij op regelmatige basis positief contact met Rhenus. Dit had altijd betrekking op ofshore wind projecten. Zijn passie voor heavy lift projecten in combinatie met de Offshore (Wind) markt heeft hem doen besluiten de overstap naar Rhenus te maken. 

Met de ontwikkeling en in aanbouw zijnde windparken Borssele (1400 MW), Hollandse Kust Zuid (1400 MW) en Hollandse Kust Noord (700 MW) gaat de vraag voor offshore logistiek tijdens installatie en aansluitend voor operatie en onderhoud enorm toenemen. De duizenden megawatts die op zee geïnstalleerd gaan worden, bieden een enorm potentieel. De Rhenus terminal op de Maasvlakte is direct vanaf zee bereikbaar en garandeert een snelle turn around time voor schepen. Dit is voor alle facetten van een project van essentieel belang. Alles draait hier om snelheid. De afgelopen maanden heeft Hans met diverse contractors gesproken en zij zijn positief over het aanbod van de deepsea terminal.

Het is de persoonlijke missie van Hans om Rotterdam als de haven voor Offshore Wind projecten op de kaart te zetten. Als Rhenus bieden wij een bewezen uitvalsbasis voor sea bed inspection, bekabeling, installaties en onderhoud. Zo werken wij bijvoorbeeld voor fabricator HSM Offshore uit Schiedam. Fabricators zijn tegenwoordig verantwoordelijk voor commissioning van de substations op zee en dit is natuurlijk en specialistische klus. HSM Offshore heeft voor windfarm Borssele 1 & 2 het substation gebouwd. Dit substation is een trafostation dat de opgewerkte windenergie omzet in hoogspanning. Hoogspanning is benodigd om de elektrische energie over lange afstand naar het landstation te transporteren. Rhenus Offshore Logistics verzorgt voor de commissioning van het substation alle cargo runs: wij brengen proviand, verzorgen materialen en gereedschappen en halen afval op.

Waarom koos HSM voor Rhenus? Zij wilden in zee gaan met een turn-key speler die het logistieke proces van en naar Borssele uit handen kon nemen. Wij hebben altijd schepen op charter en HSM kan selectief deze schepen van ons gebruiken voor korte tijd. Rhenus heeft een solide terminal in Rotterdam met ervaren krachten. Bij ons kan een partij als HSM terecht voor laden en lossen, stuffen en strippen van containers en zelfs het charteren van schepen.

Over windpark Borssele
Windpark Borssele 1 & 2 ligt op ongeveer 22 kilometer uit de kust van Zeeland (Westkapelle). In totaal zullen er 94 windturbines geïnstalleerd worden. Het nieuwe windmolenpark voorziet straks in de energiebehoefte van ruim 1 miljoen huishoudens. Komend jaar wordt het windpark gebouwd en opgeleverd. Na de oplevering van Borssele 1 & 2 start de bouw Borssele 3 & 4 met nog eens 100 windmolens voor de Zeeuwse kust. Ook komen er nog twee nieuwe windmolenparken voor de kust van Zuid- en Noord-Holland.

Er zijn geen resultaten gevonden.